Fortsatt nekande vid mordrättegång

Rättegången fortsatte idag på eftermiddagen mot den mordmisstänkte 18-åringen, som i somras misstänks ha misshandlat och dränkt 20-årige Henric Nilsson från Sunne. 18-åringen nekar till gärningen, men det finns starka indicier mot den misstänkte.

Vid eftermiddagens förhör frågade åklagaren Tomas Olsson om den misstänkte dragit Henric Nilsson ut i vattnet. Svaret från 18-åringen kom snabbt: ”Jag brukar inte ha för vana att mörda folk”.

På frågan hur mycket Henric Nilsson blivit misshandlad svarade 18-åringen: ”Möjligtvis en till fem knytnävsslag och högst en spark när Henric låg ner”.

Ett starkt indicium som talar mot 18-åringen är hans före detta flickvän som i en hemlig telefonavlyssning säger att han måste gå till polisen och tala om som det är, och hon säger upprepade gånger att 18-åringen dödat Henric.

Efter misshandeln säger 18-åringen att han lämnar Henric på en gräsplan, efter att först ha släpat honom tre-fyra meter mot strandkanten, eftersom han då skulle vara svårare att upptäcka.

På frågan varför Henric skulle gå ut i Sunnesundet i medvetslöst tillstånd, svarade 18-åringen att han skulle hämta sin sko som den misstänkte kastat ut i ett tidigare skede.

Motivet till gärningen - som rubriceras som mord, men som 18-åringen nekar till - skulle vara att Henric Nilsson knuffat och provocerat 18-åringen.

Rättegången fortsätter imorgon med förhör och slutplädering i Värmlands tingsrätt.