Anhölls efter bråk om hundar

Sent på måndagseftermiddagen tvingade sig tre män in i en villa i Bredsjö i norra Örebro län. De slog sönder fönstret till ytterdörren, och trängde sig in i huset där en kvinna och man bor.
Under någon form av vapenhot krävde männen att få tillbaka en hund som paret hade haft hand om. De hävdade även att de valpar som befann sig i huset var deras. -Bråket gällde en pitbullterrierhanne och ett okänt antal valpar, säger Bo Rosendahl, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till TT. De tre männen, alla i 40-årsåldern och hemmahörande i värmländska Filipstad, anhölls på måndagskvällen och natten mot nyårsaftonen. De misstänks för olaga hot, hemfridsbrott och skadegörelse. De omstridda hundarna är tills vidare kvar hos paret. Frågan om vem som äger djuren kan endast avgöras efter en civil rättsprocess, förklarar Rosendahl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".