Fyra skadade när brandbilen kördes om

Vid en trafikolycka i Rådom norr om Torsby på torsdagsförmiddagen skadades fyra personer. Olyckan inträffade när en man körde om en karavan av utryckande brandbilar och frontalkolliderade med en mötande bil. Anledningen till att mannen hade så brått var att det var hans hus det brann i.
Den av dubbel olycka drabbade mannen fick på torsdagsförmiddagen ett telefonsamtal från sin sambo om att det brann i pannrummet i villan i Rådom. På väg hem kom mannen ifatt räddningstjänstens tre utryckningsfordon. Han körde föbi den sista bilen, men när han också skulle ta sig förbi den mittersta brandbilen mötte han en personbil med ett äldre par vid ratten och en yngre kvinna i baksätet. Frontalkrocken blev kraftig och alla tre i den mötande bilen klämdes fast. Även husägaren skadades. - Arbetet krävde försiktighet och det tog en timme innan vi fick loss dem, berättar räddningsledaren Bengt Carlsson. De fyra fördes till sjukhuset i Torsby för vård. En kvinna som är i 30-årsåldern, hade fått allvarliga ryggskador. Hon fördes under eftermiddagen i helikopter till Karolinska sjukhuset i Stockholm. De övriga fick lindriga skador, men ligger kvar på sjukhuset. Två av de tre brandbilarna fick avbryta utryckningen mot villabranden och personalen i stället inrikta sig på räddningsarbetet med de skadade i de krockade bilarna. Den brandbil som kunde fortsätta kom dock fram i tid och kunde begränsa villabranden till pannrummet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista