Kartläsare omkom vid rallytävling

En kartläsare omkom vid rallytävlingen Bergslagsrallyt i Hällefors på söndagseftermiddagen. Föraren chockades svårt och fördes till sjukhus.
Tävlingen avbröts när dödsbudet kom. Olyckan inträffade kort efter att den första av fyra specialsträckor hade inletts. Rallybilen körde av vägen och in i ett träd. Det fanns ingen publik vid olycksplatsen. Det var nästkommande rallybil som slog larm. -Jag har tittat på vår videoupptagning från olycksplatsen och man ser att bilen har träffat ett större träd och fått taket inslaget, säger Örebropolisens presstalesman Göran Gunnarsson. Kartläsaren, en man från Skåne, omkom medan föraren klarade sig med lindriga skador. -Vi vet ännu inte exakt hur olyckan gått till. Det får den fortsatta utredningen klargöra, säger tävlingsledaren Thomas Berggren till TT. Enligt tävlingsledningen var rallybilen i mycket bra skick. Göran Gunnarsson uppger att det inte finns brottsmisstankar kring händelsen. Vintertävlingen Bergslagsrallyt har varit förskonat från allvarliga olyckor tidigare. Tävlingen har arrangerats sedan 1968. Söndagens tävling var den första deltävlingen i Bilsportförbundets nya Riksmästerskapsserie. I somras skadades en kartläsare allvarligt när hans bil körde in i ett träd vid Snapphanerallyt några mil utanför Hässleholm. Annars är allvarliga rallyolyckor ovanliga i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".