Uppåt för Mellanskog

Mellanskog går bra för närvarande. Resultatet hittills i år visar på en kraftig förbättring och ligger nu på en nivå som företaget senast hade före stormen Gudrun.

Under perioden januari t.o.m. augusti i år gjorde Mellanskog en vinst på 23,9 miljoner kronor. Förra året var motsvarande vinst drygt 7 miljoner kronor. Mellanskog förklarar den goda perioden med förbättrade virkespriser, ökade volymer och en fortsatt effektivisering av verksamheten. I prognosen för hela 2007 talar Mellanskogs ledning om ett fortsatt positivt rörelseresultat. Konjunkturen för sågade trävaror har varit bra under hösten. Men större lager har lett till att efterfrågan sjunkit, och samtidigt varnar man för att lönsamheten påverkas negativt av den svaga dollarkursen. Mellanskog har idag över 27.000 medlemmar. Det är drygt hälften av alla skogsägare i Mellansverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".