Besöksförbud på centralsjukhuset

Centralsjukhuset i Karlstad har infört besöksförbud vid tre avdelningar som vårdar spädbarn. Förbudet gäller barn under åtta år. Anledningen är att årets RS-epidemi har kommit till länet.
RS är ett virus som varje år orsakar epidemier över hela världen, oftast under den kalla årstiden. I Sverige infaller de för det mesta någon gång mellan november och mars. När det gäller vuxna och äldre barn ger viruset besvär som liknar en vanlig förkylning. Däremot kan nyfödda eller för tidigt födda barn som smittas riskera att drabbas av allvarliga infektioner i luftvägarna. För att undvika risken för att spädbarn smittas ska man undvika att de träffar småbarn och förkylda vuxna. Besöksförbuden gäller avdelningarna 10, barnintensivvård, 11, som är BB, samt Livets Träd, som är patienthotellet. Besöksförbundet gäller tills årets epidemi är över, vilket den beräknas vara om cirka en till två månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".