Inga barnmorskor kvar på Patienthotellet

Från och med den 1 januari 2008 uppmanas nyblivna mammor vid centralsjukhuset i Karlstad att åka hem bara 6 timmar efter förlossningen om allt har gått bra.

Det är fortfarande möjligt att stanna på patienthotellet men efter nya förändringar kommer det inte finnas några barnmorskor kvar där och därför får mammor inte hjälp lika lätt och snabbt som idag.
Den hjälp som barnmorskorna på patienthotellet gett tidigare kommer i fortsättningen ges av en ny öppen mottagning för eftervård som ska ligga i anslutning till förlossningen, men det kommer att vara barnmorskebemannad endast under dagtid.
Under kvällar och nätter får mammor som stannat på hotellet ringa för rådgivning till avdelning 11 dit mammor som är snittade eller har fått komplikationer i samband med förlossningen kommer. Men barnmorskorna där får inte gå över till patienhotellet och därför måste mammor själv gå dit med barn för att få handgriplig hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".