Allt färre rådjur och Lo i norra Värmland

Antalet rådjur och lo har minskat i norra värmland, det visar resultaten från spårinventarier som skogvårdsmyndigheten genomfört.
Nu ska alla djur, från älg ner till minsta iller, spåras i triangelområden på 3 x 4 km, utlagda över hela länet. Värmland undersöks nu grundligt för att se hur djuren i länet rör sig. Och de djur man tittar efter är däggdjur från älg, rådjur och lo ner till minsta vässla. Och det här har man hållit på med varje vinter sen vintern 98-99. Och skälet till att man gör det här är för att få en djupare kunskap om hur och varför djuren rör sig som de gör, men reslutatet kommer oxå användas för att se hur miljön och djuren påverkas, men trots det milda vädret den senaste tiden i Värmland som tärt hårt på snön är Jan-Erik Karlsson, chef för skogsvårdsstyrelsen i Torsby, inte orolig för att kunna spåra skogens djur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".