Fortsatta problem på Nobelgymnasiet

Eleverna på Nobelgymnasiets energiprogram är fortfarande missnöjda efter sammanföringen av Hammarös och Karlstads energiutbildningar till Nobelgymnasiet i Karlstad.
I höstas berättade vi om problemen med lärarbrist och mycket annat som inte fungerade. Och så värst mycket bättre har det inte blivit efter jul. Eleverna på energiprogrammet är eniga om att det var mycket bättre på Hammarö än på Nobel i Karlstad - där hade man lärare och allt fungerade i skolarbetet. Eleverna i tredje årskursen har fått sträckläsa in fackkunskaper nu efter jullovet och läraren Ted Wallin tror att de trots strulet ska kunna gå ut vårterminen med godkända betyg. Till hösten kan inte alla elever som önskar specialinriktningen kylteknik räkna med att få den utbildningen, säger Ted Wallin, eftersom det dels inte finns kylföretag i Karlstadstrakten som kan ta emot alla praktikanter och ovissheten är stor om huruvida nya lärare med rätt kompetens kommer att anställas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".