Skatteverket vill slopa julgåvor

Julgåvor från företag till anställda är idag vanligt då den gåvan är den enda som är skattefri hos skatteverket. Men nu vill Skatteverket ta bort detta och istället ge företag möjlighet att ge sina anställda gåvor under hela året. Detta med anledning av att många inte firar jul.

I dag är det endast julgåvan som är skattefri enligt Skatteverkets reglemente. Nu vill skatteverket ändra på det och tillåta företag att själva välja när de vill ge sina anställda en gåva. Kanske en sommarpresent eller höstpresent passar bättre enligt vissa. Anledningen är att vi idag har ett mångkulturellt samhälle och alla firar inte julafton. Sveriges radio Värmland har gjort en rundringning till alla länets 16 kommuner och alla har de planer på att antingen ge en julgåva till sina anställda eller bjuda dom på julbord. Och Vd för Karlstad energi, Mats Preger, tycker det är viktigt att de anställda får en gåva, vare sig det är jul eller inte -dom anställda jobbar hårt och är värda uppskattning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".