Bilbärgare misstänks för kartellbildning

Det rikstäckande bilbärgningsföretaget Assistancekåren misstänks för olagligt prissamarbete, d.v.s. otillåten kartellbildning.
En razzia ägde rum i slutet av förra månaden i Stockholm och i Säffle. De handlingar som beslagtogs då ska nu granskas av Konkurrensverket, för att utröna om det förekommit olaglig kartellbildning inom Assistancekåren. Något som kan ha lett till allför höga bärgningskostnader för försäkringsbolagen. Orsaken till razzian i Säffle är att verkställande direktören i Assistancekåren, Lars-Gunnar Johansson, har sitt kontor i Säffle. Om Assistancekåren fälls kan organisationen tvingas betala tio procent av omsättningen i böter. Trots detta välkomnar Assistancekåren en granskning av verksamheten. Det säger Lars-Gunnar Johansson till Sveriges Radio Värmland. I Assistancekåren ingår en mängd bilbärgare runt om i Sverige och kåren har nära hälften av bilbärgarmarknaden i Sverige. Kunderna är till allra största delen består av försäkringsbolag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".