Hovrätten dömer Sysslebäcksrånarna till fängelse

Hovrätten fastställde idag domarna i Sunne tingsrätt för de fyra män som rånade Nordea-banken i Sysslebäck i september förra året.
Hovrättsdomen slår fast att männen - som är mellan 24 och 30 år gamla och boende i Stockholmsområdet - ska avtjäna fängelsestraff på mellan sju och sju och ett halvt år, för bland annat grovt rån. Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten, att rånet skedde på ett mycket våldsamt sätt och att personalen utsatts för stort våld och stor hänsynslöshet. Rånet var också mycket välplanerat. Ingen av de fyra gärningsmännen har medgivit att dom fanns på platsen när rånet skedde. Men åklagaren har via ett antal mobiltelefonsamtal kunnat visa att dom var i Värmland och inte på dom platser dom själva säger att dom var på. Dessa telefonlistor har haft stor betydelse för målet även i hovrätten, liksom de stora penningbelopp som påträffats hos dom fyra männen. En kvinna som överklagat tingsrättens dom fick sitt straff skärpt. I tingsrätten dömdes hon till sex månaders fängelse för häleri. Hovrätten dömde henne till nio månaders fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".