Rörigt efter Kölabussens konkurs

Det är kaotiskt för tusentalet skolskjutsberoende elever i länet när Kölabussen nu går i konkurs.

Särskilt problematiskt är det i Arvika och Grums - ingen lösning är klar och tidigast på måndag kan trafiken fungera igen i de två kommunerna. Elever i fem värmländska kommuner berörs när Kölabussen med 30-talet anställda idag försätts i konkurs efter akuta ekonomiska problem.

LÄGESRAPPORT kommun för kommun, från Värmlandstrafik onsdag 23 januari kl. 16.15:

Grums: 7 fordon. Cirka 400 elever. Trafiken kommer troligen att fungera med en ny entreprenör tidigast på måndag. Skolorna har beslutat att de barn som inte kan ta sig till skolan på annat vis får ledigt tills situationen är löst. Men skolan är öppen och de barn som kan ta sig till skolan, via exempelvis skjuts med föräldrarna är naturligtvis välkomna.

Årjäng: 4 fordon. Cirka 150 elever. All trafik fungerar imorgon. Skolorna stängda fredag. Trolig start med ny entreprenör på måndag.

Eda: 1 fordon. Cirka 60 elever. Klart med ny entreprenör imorgon torsdag.

Sunne: 3 fordon. Cirka 100 elever. Klart med ny entreprenör imorgon torsdag både till Rottneros skola och Västra Ämtervik-Svensbyns skola.

Arvika: 14 fordon. Cirka 260 elever. Ingen lösning klar. Beträffande den del av trafiken som består av taxitrafik och specialfordon (särskola och träningsskola) jobbar Värmlandstrafik för att få in personuppgifter och adresser i Resetjänstens trafikstyrningssystem. Tidigast måndag kan trafiken fungera. Glava, Gunnarskog, Klässbol, Fiskevik och Sulviks skolor trolig start måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".