arvika

Husmark Pehrsson svarar på kritiken

I måndags slog den psykiatriska öppenvården i Arvika larm om att många far illa av försäkringskassans hårdare tag. I ett brev till socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson berättar personalen om att flera patienter blivit sjukare på grund av försäkringskassans beslut.

Cristina Husmark Pehrsson svarar idag på kritiken och hon säger att varken regeringen eller försäkringskassan har ändrat reglerna.

Socialförsäkringsministern säger att inom några veckor ska regeringen komma med förslag för att göra det möjligt för personer med sjuk- och aktivitetsersättning att i lugn och ro komma tillbaka till arbetet i sin egen takt. Regeringen snart kommer att tillsätta en utredning om vad arbetsförmåga är och var man ska kunna stödja sig på det.

Dessutom ska försäkringskassan och Socialstyrelsen tillsammans med läkare se över hur länge man ska vara sjukskriven för olika problem och vad man ska sjukskrivas för, men Cristina Husmark Pehrsson påpekar att än så länge har inga förändringar skett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".