arvika

Försäkringskassan välkomnar debatt

Försäkringskassan säger att man välkomnar debatt om sjukförsäkringen. Tidigare i veckan slog den psykiatriska öppenvården i Arvika larm om att många far illa av försäkringskassans hårdare tag, detta i ett brev till socialförsäkringsministern.

I våra nyheter på tisdagen sa socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att politikerna inte beslutat om några hårdare regler. Men Monica Klar, områdeschef för Försäkringskassan i Arvika, säger att de följer riksdagens direktiv.

- Försäkringskassan arbetar på uppdrag av regering och riksdag. Det är regering och riksdag som fattar beslut om vilka lagar och förordningar vi har att hålla oss till och att landstingspersonal nu har skickat ett brev till socialförsäkringsministern välkomnar vi, säger Monica Klar och fortsätter:

- Sjukförsäkring ska debatteras och den ska också tåla att debatteras och vi är förstås angelägna om att våra beslut är riktiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".