Karlskoga

Moderaterna negativa till badhus i centrum

Idag startar moderaterna i Karlskoga en namninsamling i protest mot placeringen av det nya badhuset i Karlskoga. De styrande socialdemokraterna vill att det framtida badhuset ska ligga på den tomt där Katrinedalsskolan ligger i dag, det vill säga i centrala Karlskoga. Men moderaterna tycker istället att badhuset ska ligga intill Nobelhallen.

Även de andra borgerliga partierna motsätter sig en placering av badhuset i centrum, enligt Ola Karlsson och när Karlskoga Tidning häromdagen lät folk ringa in till tidningen om badhusets placering så ringde 132 personer och bara en av dem var positiv till socialdemokraternas plan att placera badhuset i centrum.

Enligt Ola Karlsson så håller inte socialdemokraternas argument om att det är bra med ett centralt placerat badhus. Ulf Wilén som är ordförande för socialdemokraterna, säger att de tar till sig av kritiken och att frågan ännu inte är slutdiskuterad. Först i maj ska kommunfullmäktige ta det slutgiltiga beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".