Femte raka segern för Holm

Stefan Holm vann höjdhoppsgalan i slovakiska Banska Bystrica på tisdagskvällen på 2,34. Tävlingen var Holms femte i upptakten av den här inomhussäsongen, och segern hans femte raka.
-Jag tyckte inte att det var mycket som fungerade senast i Globengalan, förutom att jag vann - men i kväll kändes det riktigt bra. Jag fick rådet att trycka på ordentligt i ansatslöpningen, det fungerade bra och upphoppen satt bra hela tiden, sade Holm till TT. Världsettan klarade 2,20, 2,25, 2,28, 2,30 och 2,32 i första försöket, och var själv på höjden 2,34 som han tog på andra försöket. Sedan begärde Holm upp ribban på personbästahöjden 2,37. -Där hade jag ett riktigt bra andraförsök, men krämen saknades lite. Det var hela 18 hoppare med i tävlingen så galan blev lite väl seg och utdragen. Till helgen återvänder Holm till Sverige för inne-SM i Sätra. Den 14-16 mars väntar inne-VM i Birmingham.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".