Ingen reagerade när brandlarnet gick

Vid midnatt natten till söndag gick brandlarmet på ett nöjesställe i centrala Karlskoga. Ingen brydde sig, vilket har fått räddningstjänsten i Karlskoga att kraftigt reagera.
-När vi kom dit tjöt larmet på utsidan men ingen utrymning hade skett, säger Lars Johansson, chef för patrullen som först var på plats, till Karlskoga-Kuriren. Nu visade det sig vara ett falsklarm så ingen skada skedde men att ingen reagerade upprör brandmännen. Inne i lokalen hade ingen hört larmet. -Vakterna på utsidan sade till oss att de misstänkte att det kunde vara rökmaskinerna som utlöst larmet. Man får inte bara misstänka, gästerna måste ut om man inte vet. Människorna på insidan hörde inte larmet för att musiken var för hög, säger Lars Johansson. Räddningschefen Henrik Alling förstår brandmännens irritation och instämmer i deras kritik. -Klart man blir bekymrad när man hör sådant här. Titta bara på branden i Göteborg för några år sedan, sånt kan hända här också. Vi kommer att ta kontakt med restaurangägaren och se hur vi ska gå vidare med det här. Eftersom ingen visste vad som orsakat larmet skulle de ha tömt lokalen på folk. Inget larm får heller dränkas av hög musik.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".