Stiftelsen Inova läggs ner?

Stiftelsen Inova kan komma att läggas ner. Karlstad kommuns bristande förtroende för verksamheten anges som en orsak. Styrelsen för Inova arbetar just nu parallellt med två olika planer. Den ena handlar om hur man ska överleva och utvecklas, i den andra skissas det på en nedläggning.
När det gäller utvecklingsplanen, går den ut på att bygga upp en så kallad inkubatorsverksamhet, men det arbetet går trögt, och Karlstads kommun har i olika sammanhang antytt ett bristande förtroende för Inova och Inovas verksamhet. Nu vill därför styrelsen för Stiftelsen Inova ha ett klart besked från sina finansiärer, det vill säga Karlstads Kommun, Region Värmland, Länsstyrelsen och Karlstads Universitet. Inova vill att parterna förbinder sig att långsiktigt utveckla fungerande innovationssystem i Karlstad och i regionen, och aktivt bidra till finansiering av inkubatorsverksamheten under en uppbyggnadstid. För att verksamheten ska bli framgångsrik måste idéer från forskning, samhälle och näringsliv fångas upp och i slutänden resultera i nya företag. En avsiktförklaring är skriven, frågan är nu om finansiärerna skirver på. Det är bråttom, ett beslut måste vara klart redan i slutet av mars, annars måste verksamheten avvecklas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".