Centralsjukhuset har stora miljöproblem

Tros att arbetsmiljön vid Fysiologiska kliniken är i så dåligt skick att skyddsombudet vill stänga verksamheten kommer inget att göras förrän tidigast i december nästa år.
Under de senaste fem åren har problemen varit tydliga på fysiologiska kliniken. Vid en undersökning gjord 2000 framgick att 70% av de anställda hade olika typer av problem. 4 ur personalen har fått omplacerats till andra avdelningar och många är oroliga hur länge de kan jobba kvar. Men trots att personalen uppmärksammat ledningen på problemen och en undersökning gjort av SP Sveriges Provning -och förskningainstitut 1998 visar på rikliga mänder av mögelsporer i lokalerna, kommer inger att göras förrän tidigast i december 2004. Granskningen av Centralsjukhuset har vi gjort i samarbete med SvT:s Värmlandsnytt som har fler reportage i ämnet ikväll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".