Värmland fortsatt populärt

Värmland är det fjärde mest spännande länet i Sverige. Första platsen innehas av Västra Götaland, följt av Stockholm och Skåne. Det visar en undersökning som företaget Attityd har gjort, och där man jämför resultatet från en liknande undersökning som gjordes 2004.

Människors uppfattning om Värmland är i stort sett densamma 2008 som i undersökningen 2004, men det är några färre i årets undersökning som anser att Värmland är det mest spännande länet.

Bruttourvalet i undersökningen har varit 450 personer i målgrupperna näringsliv i och utanför Värmland, politiker på nationell nivå och studenter vid universiteten i Karlstad, Uppsala och Göteborg. Svarsfrekvensen har varit 68 procent.

Av svaren har framkommit att Värmland är ett gemytligt skogslän med trevliga männskor och vacker natur, en bild som även dominerade vid undersökningen 2004.

Företagsklimat, entreprenörskap och framåtanda har förändrats i positiv riktning jämfört med tidigare, men det är främst de värmlänningar som svarat som förmedlar bilden av Värmland som ett entreprenörslän.

Det som som beskrivs som negativt för länet är dåliga kommunikationer, den bilden är dock något bättre i årets undersökning, jämfört med svaren 2004.

Syftet med den här undersökningen som Attityd har gjort är att se om de marknadsaktiviteteter som genomförts under de år som gått har haft någon effekt på uppfattningen om Värmland.

Och utifrån resultatet av årets undersökning rekommenderar Attityd att Region Värmland och länsstyrelsen bland annat gör jämförelser med andra län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista