Degerfors

Stora Halla-planer måste ändras

Drömprojektet att i Degerfors få bygga en ny stor bollhall med två inomhusplaner, gym, bowlingbanor och en konstgärsmatta ser inte ut bli av.
I alla fall inte i den skepnad som presenterats tidigare.

När föreningslivet i Degerfors samlades och lämnade in sina förslag så blev det en anläggning som skulle kosta 53 miljoner att bygga. Men det förslaget underkände kultur- och utbildningsnämnden som ville sätta ett tak på 31 miljoner kronor.
Frågan har gått tillbaka på remiss och nu ska man träffa föreningslivets företrädare igen för att ta fram ett nytt förslag. Och mycket kommer behöva strykas från det förra förslaget.
Kommunchefen Jan-Ove Beckman säger att man kan räkna med omkring 20-25 miljoner kronor från kommunen, plus den summa som försäkringsbolaget betalar ut efter att den gamla bollhallen brann ner i höstas. Hur mycket pengar det blir är ännu inte klart. Nu hoppas kommunchefen på en snabb beslutsprocess.
Föreningslivet träffas den 16 april och tar fram ett nytt förslag. Sedan får kommunstyrelsen säga sitt den 21 april och fullmäktige den 28:e. I bästa fall kan det bli byggstart i år alltså.
Men om frågan fastnar på något ställe så kommer byggstarten av nya Stora Halla att skjutas upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".