Torsby

Fotbollshall planeras i Torsby

Valbergets skidstadion i Torsby med skidtunneln i spetsen fortsätter att utvecklas där de för närvarande byggs en motions och skidtestanläggning och boende med hotell, och nu kan det även bli en ”Svennis arena” en fullstor inomhushall för fotboll.

- Det viktigaste för lagsporten i Torsby med omnejd är att det finns en träningsanläggning att träna i även på vintern, säger Rolf Lövenholm. Idag måste man åka ända till Kongsvinger för att träna, något som är tidsödande och kostar mycket pengar.
- Projektet var på tapeten för några år sedan utan att det blev verklighet, men nu tar vi nya tag, säger Rolf Lövenholm.
Det är tack vare pengar från Svennis själv planerna kan förverkligas, men övergångspengar från fotbollsspelaren Markus Berg, tidigare i Torsby IF, men nu proffs i Holland, bidrar starkt till förverkligandet av arenan liksom pengar som kommunen skjuter till. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".