"Föräldratelefon" hjälper oroliga föräldrar

Allt fler föräldrar hör av sig till Rädda Barnens ”Föräldratelefon”. Det handlar om barn som är deprimerade, självdestruktiva och aggressiva. Årsrapporter från ”Föräldratelefonen” visar också att skilsmässor är en av de vanligaste anlednignarna till att föräldrar hör av sig.

- Skilda föräldrar kan ofta känna sig väldigt ensamma, säger Colette Johnsson, som är ansvarig för föräldratelefonen i Värmland.
- Man känner sig otillräcklig, för ingen vill skilja sig. Man blir bekymrad för hur det går för barnen och hur de mår.
Frågor som kan komma upp kan vara hur ofta barnen ska träffa de olika föräldrarna eller att barnet inte får träffa mamman eller pappan.
- På senare tid har det varit väldigt mycket svåra samtal, säger Colette Johnsson. Det har varit tonåringar som varit deprimerade och föräldrarna vet inte vad de skall göra. Jag tror att tonåringar idag är väldigt ensamma, speciellt om man har skilda föräldrar. Då har man en dubbel last.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".