Länsstyrelsen jobbar på arbetsmiljön

Nu skickar länsstyrelsen i Värmland in sin rapport om sitt arbetsmiljöarbete till Arbetsmiljöverket. Det var i november förra året som arbetsmiljöverket efter en inspektion kom med stark kritik mot arbetsmiljön på länsstyrelsen.

Bland annat fann arbetsmiljöverket att det inte var ett öppet arbetsklimat, att anställda inte öppet vågade framföra kritik och att chefer hade en otydlig roll.

Sedan arbetsmiljöverkets kritik kom har en del anställda fått sätta sig i grupper för att ge förslag på hur arbetsmiljön kan förbättras på de områden som har kritiserats. Det handlar till exempel om att förbättra kommunikationen mellan chefer och medarbetare, att göra det tydligare vilka arbetsuppgifter och befogenheter chefer har och om hur personalen kan bli mer delaktiga vid förändringar.

Arbetsgruppernas förslag har nu gått ut på remiss till alla anställda. Och Christina Millner, som är huvudskyddsombud på länsstyrelsen säger att hon är nöjd med ledningens arbetsmiljöarbete så här långt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".