Karlstad

Man intagen på häktet i Karlstad hittad hängd

En man intagen på häktet i Karlstad hittades död på torsdagsmorgonen efter att ha hängt sig någon gång under natten mot torsdag eller på torsdagsmorgonen. Mannen satt häktad misstänkt för narkotikabrott.

Den 49-årige mannen hittades död i sin cell under morgonronden och det var vid åttatiden på torsdagsmorgonen som häktespersonalen larmade polisen som nu har inlett en teknisk undersökning på platsen.

- Vi ska titta över våra rutiner och se till att det inte finns några föremål i häktet eller i cellen som de intagna kan använda för att göra sig illa, säger Mohamed Gulied, kriminalvårdschef i Värmland med ansvar för häktet och frivården.
Den 49-årige mannen hade i tingsrätten dömts till sex års fängelse för grovt narkotikabrott och överklagat domen till hovrätten. Mannen levde under hot från medlemmar i MC-klubben Bandidos, som han sa hade tvingat honom att köra nästan fem kilo amfetamin från Göteborg till Säffle, det brott han sen dömdes för i tingsrätten och överklagade, men i natt lyckades han på något sätt smuggla in ett snöre i sin cell på häktet och hänga sig i det.
Mannen satt  tidigare under specialbevakning, men den har nyligen tagits bort. Albert Langenbach säger att de indikationer de fick var att mannen såg framåt och såg livet an med en viss tillförsikt.