Halv miljon i skadestånd och villkorlig dom för man som lurat jägare

Nu har mannen som förra året lurade till sig nästan en halv miljon kronor från över 90 jägare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland, fått sin dom.

Den 30-årige man från Hälsingland som åtalats för att ha lurat ett stort antal jägare, däribland 10 från Värmland, på närmare en halv miljon kronor i jakträttsupplåtelser, dömdes igår av Hudikvalls Tingsrätt till villkorlig dom och 5000 kronor i dagsböter.
Han ska dessutom, förutom 500 kronor till Brottsoffermyndigheten, betala skadestånd på sammanlagt drygt 496 000 kronor till de 93 lurade jägarna. Domstolen tyckte inte att bedrägerierna var av en sådan omfattning att de är att betrakta som grova brott, eftersom det inte går att styrka att mannen till en början haft för avsikt att lura jägarna.
Det råder däremot enligt rätten inget tvivel om att mannen med flit svindlat till sig 123.500 kronor efter det att han förstått att han inte skulle kunna leverera jakträttsupplåtelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista