Karlstad

Gäng slogs med knivar och järnrör

Ett stort gängbråk bröt ut i stadsdelen Kronoparken i Karlstad i går kväll.
Det var klockan sex som larmet gick om att två ungdomsgrupper slogs med knivar och andra tillhyggen.

Fyra personer fick föras till sjukhus, en av dem hade allvarligare skador som troligen kommer från ett slag med ett järnrör.
Vid halv elva på söndagskvällen blossade bråket upp igen. Då vandaliserades en lägenhet genom att föremål kastades in genom fönstren. I lägenheten bor familjen till en person i det ena gänget.
-Ingen i familjen skades, men hade ren tur att det gick bra, det kunde ha gått illa, säger Morgan Connedal, länsvakthavande befäl hos polisen.
Tre personer, en nittonåring som ligger skadad på sjukhuset, och två 15-åringar, är just nu misstänkta för brott i samband med bråket.
Vad som orsakade bråket är inte känt, men polisen tror att det kan finnas kopplingar till vad man kallar en mindre händelse i lördags. 
Under natten har polisen haft patruller på Kronoparken och inga nya bråk har uppstått. På måndagen ska en teknisk undersökning av lägenheten göras och fler vittnesför hållas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista