Karlstad

Problem för lantbrukare när E18 byggs om

I och med att motorvägsbygget av E 18 förbi Skattkärr slutförs, så får inte längre de långsamtgående jordbruksmaskinerna färdas på vägen. Istället tvingas lantbrukarna köra upp till fyra meter breda fordon genom Skattkärs centrum.

Men det finns också ett ytterligare problem och det är när E 18 blir avstängd på grund av olycka. Torbjörn Andersson är Skattkärrsbo och lantbrukare med stor maskinpark:
- Som lantbrukare ser jag det som ett jättestort problem med framkomlighet för det är för smalt inom Skattkärr.
Sen som förälder ser jag det som ett stort problem på grund av E18, som idag har ett vajerräcke. Vid olyckor stängs den och om vi inte får vår parallellväg så kommer E18 ledas in i Skattkärr och det ser jag som en katastrof, säger Torbjörn Andersson.
Vägverket har i sin planering av motorvägsbygget en mindre parallellväg inplanerad förbi samhället med tanke på den här trafiken. Men det vägbygget är överklagat till regeringen av privatpersoner som köpt villatomter intill den planerade vägen.
Inge Nilsson Pihl på vägverket ser problemet men har idag ingen lösning :
- Vi sitter lite grann i ett skruvstäd just nu. Vi har en entrepenör som ska vara klar med sitt vägbygge här i september, vilket innebär att när den är klar, besiktigad och färdig så är bygget färdigt för vår del.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista