Ögonvittne om Charlottenbergs-rånen:

Maskerade och beväpnade rånare flydde i BMW

Nordea i Charlottenberg utsattes för ett rån vid nio-tiden i morse, och enligt ännu obekräftade uppgifter ska även Westra Wermlands Sparbank en bit därifrån ha rånats ungefär samtidigt.
Busschauffören Håkan Persson satt inne på järnvägsstationen och såg rånet mot Nordea genom fönstret.

-Vi satt vid ett kaffebord här vid järnvägsstationen och helt plötsligt kom det en målare som var anställd av Banverket och slog i fönsterrutan och talade om att det pågick ett rån.

-Först fattade vi inte någonting, men sen gick jag upp mot Nordeabanken som ligger ungefär hundra meter från järnvägsstationen. Där såg jag en svartklädd man som var på väg in genom rutan på banken som de hade skjutit sönder.

Andra vittnen på plats berättade då för Håkan Persson att rånarna uppskattningsvis skjutit in en åtta-nio skott med ett AK4–liknande vapen genom bankfönstret. Vittnena stannade kvar på plats på behörigt avstånd.

-Efter cirka 20 minuter kom de ut ur banken, tre stycken och flydde i en BMW österut, längst Järnvägsgatan.

Rånarna var maskerade.

Bar de på någonting när de sprang ut?

-Ja, han som hade en pistol bar på en säck. Sen låg det en icke avfyrad hylsa från automatvapnet med kulan kvar utanför banken. Det är ju lite udda att de lämnar sånt kvar. De såg inte ut att ha speciellt bråttom, de gick rätt lugnt här ute på gatan. Det såg väldigt proffsigt ut, de såg inte alls stressade ut. Det var nästan som en inövad operation, berättar busschauffören och ögonvittnet Håkan Persson för Sveriges Radio Värmland.