Karlstad

Snart premiär för båtbussar i Karlstad

Om två veckor är det premiär för sommarens försök med båtbussar i Karlstad och Hammarö, och inför starten byggs nu nya bryggor som ska bli hållplatser runt om i stan.

Lars Zetterling är en av de som bygger bryggorna till de nya båtbussarna:
- Jag håller på med provisoriska bryggor för Solabåtens taxitrafik. Det är provisoriska bryggor, men om det fungerar med trafiken, så kommer det att byggas nya bryggor senare.
Bryggbygget vid det som ska bli hållplatsen Klaravik ser provisoriskt ut, där början till bryggan ligger inklämd mellan två träd nedanför en grässlänt. Men om det blir en fortsättning med vattenburen kollektivtrafik kommer bryggorna att göras om säger Lena Thorin, projektledare på Karlstadbuss.
Sammanlagt handlar det om tre olika båtlinjer, två inom Karlstad, och en som ska gå mellan Karlstad och Hammarö. Försöket med båtbussar beräknas kosta kommunen ett par miljoner kronor och det blir 17 hållplatser utspridda bland annat i centrum, Herrhagen och Strand och på Tynäs och Lövnäs på Hammarö.  Karlstadsbuss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista