degerfors

Sparpaketsförslag för Degerfors skolor

Strömtorpskolan i Degerfors läggs ner samtidigt som skolan i Svartå får en chans att leva vidare. Det är några av förslagen i den rapport som politikerna i Degerfors nu ska ta ställning till.

Ett minskat elevunderlag är orsaken till översynen av skolorna i Degerfors. Och förslaget som nu är klart och som politikerna i kultur och utbildningsnämnden nu ska ta ställning till innebär bland annat att Strömtorpskolan läggs ner och att eleverna där istället flyttas till Letälvskolan.

Men omorganisationen innebär också enligt förslaget en satsning på gymnasieutbildningarna, med nya lokaler mitt i centrum. En satsning som kommer att kosta runt 20 miljoner kronor men som det finns kostnadstäckning för i förslaget.

För skolan i Svartå, som haft ett överhängande hot om nedläggning, ser det däremot ljusare ut. Skolan får ett extra tillskott på ett par miljoner och en chans att leva vidare berättar Peter Morfeldt, förvaltningschef i Degerfors kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista