Töcksfors

Rättegången uppskjuten igen

Den förre vd:n vid TVAB i Töcksfors, Bruno Falkvall, som i februari 2005 dömts till fängelse i två år för grovt skattebrott får vänta på sin slutgiltiga dom.

Rättegången skulle inletts på onsdagen i hovrätten, eftersom han överklagat tingsrättens dom, men den ställdes in för andra gången, och är nu framflyttad till slutet av november.
Det var i början av 2003 som det upptäcktes att förre vd:n vid TVAB begått oegentligheter. TVAB gick i konkurs och fick därefter nya ägare.
Enligt domen i Arvika tingsrätt har Falkvall under åren 1994 till 2000 fått ersättning för kursdifferenser från ett legoföretag i Polen på närmare fem och en halv miljon kronor.
Pengar som satts in på hans privata konto i en bank på ön Isle of man. Dessa utbetalningar avser lön men några löneutbetalningar har inte redovisats i bolagets deklarationer. Skatter och avgifter på dessa belopp beräknas till över 1,7 miljoner kronor.
Bruno Falkvall har inte heller redovisat lön i sina självdeklarationer under åren 1995 till 2001. Han skulle för dessa ha betalat inkomstskatt på närmare tre miljoner kronor.
Bruno Falkvall har förnekat brott och domen i tingsrätten på två års fängelse och näringsförbud i tre år skulle idag drygt upp i hovrätten, men fick återigen ställas in på grund av krångel med förhör av vittnen i Polen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista