"Svennis" lämnar Manchester City

Nu är det officiellt klart - Sven-Göran ”Svennis” Eriksson lämnar tränaruppdraget i Manchester City. Enligt Premier league-klubbens hemsida sker det i samförstånd med klubben.

- Jag har trivts väldigt bra i Manchester City och vill särskilt tacka supportrarna, spelarna och de anställda för deras otroliga stöd. Jag önskar klubben stor framgång de kommande åren, säger Sven-Göran Eriksson på hemsidan.

Och klubbens vd Alistair Mackintosh säger att man önskar ”Svennis” all lycka i framtiden. - Sven är fortfarande en vän till klubben, säger klubb-vd:n.

Sven-Göran Erikssons svenske agent, Lars Sternmarker, säger till TT att det inte är klart med någon ny arbetsgivare för ”Svennis” - men att det kan komma att bli det inom de närmaste dagarna.

”Svennis” har tidigare bekräftat att han fått ett erbjudande som förbundskapten för Mexikos landslag.

Manchester City har påbörjat arbetet med att hitta en efterträdare till Sven-Göran Eriksson. Blackburn Rovers har gett Manchester City tillåtelse att inleda förhandlingar med Rovers tränare Mark Hughes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista