Torsby

Första spadtaget taget för Frykenskolan

Igår tog man det första spadtaget till om- och nybyggnaden av Frykenskolan i Torsby.

Johanna Johnsson, Ida Törngren från Frykenskolan och Fanny Lindholm Lind från Holmesskolan var tre av eleverna som var med vid invigningen och de var väldigt glada över den nya skolan:
- Det känns jättebra, början till en bra framtid, säger Johanna Johnsson. Jag tror att det kommer att bli jättefint när man slipper korridorerna.

Frykenskolan är idag en skola som innehåller årskurs 7-9, men efter ombyggnaden kommer man även att ha med årskurs sex. Den här skolan är byggd 1961 och har idag 390 elever, men efter ombyggnationen som beräknas vara klar 2009/2010 så skall den ta in 427 elever. 40 miljoner kronor kostar det hela och det tycker Hans Lass, som är ordförande i barn och utbildningsnämden är värt varenda öre:
- En modern skolmiljö och en ny 6-9-skola, det blir nånting helt annat än det vi har haft nu. Nu får vi skiljevägar mellan mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Det här är inte bara en byggnad utan ett helt koncept som rektorerna och lärarna tillsammans har jobbat med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista