Karlstad

Lövdala Hultsbergs förskola vann skräpkonsttävling

Skräpkonsttävlingen i Karlstad är avgjord.
Det var i samband med kommunens skräpplockardagar i april som man också utlyste en skräpkonsttävling där skolor och förskolor kunde delta.
Vinnare blev avdelningen Lövdala på Hultsbergs förskola.
Och idag var det högtidlig utdelning av diplom och pris.

Prisutdelningen sker i förskolans skolskog, ett par kilometer från själva förskolan. Här är barn och personal flera timmar varje dag och på väg dit och tillbaka plockar barnen upp allt skräp de ser. En del av skräpet har de använt när de gjort sina konstverk. Lövdala hade lämnat in två bidrag och båda vann. Det ena var en modell av Hedens reningsverk gjort av mjölkkartonger och det andra var en sopgubbe.
- Den har en svart påse i handen, säger Linnéa som går på förskolan. Den har han för att samla skräp i.
Skräpkonsttävlingen ingår alltså i kampanjen ”Håll Karlstad rent” och Alexandra Varbäck, som är kampanjsamordnare, tycker att det är viktigt att även nå Karlstads yngsta invånare:
- Skräpplockardagen hade vi vecka 17 och då var barnen ute och plockade skräp. Nu vill vi att barnen ska kunna använda skräpet till någonting och barn älskar ju att skapa saker så därför hade vi en skräpkonsttävling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista