Toppen i Hammarö - botten i Munkfors

I Värmlands län är Hammarö kommun bäst att bo i och sämst är Munkfors. Detta enligt tidningen Fokus som rankat alla Sveriges kommuner.

Hammarö kommun hamnar på plats 37 av Sveriges 290 kommuner där det är bäst att bo i. På plats 287 hamnar Munkfors, alltså fyra från botten.
Värmlands bästa kommun att bo i är Årjäng på plats 89, följt av Karlstad på plats 106 och Sunne kommun på 111 plats. Näst jumbokommun är Grums, sen kommer Filipstad och Munkfors där samtliga ligger bland de 20 sämsta kommunerna att bo i, i Värmlands län.
Den bästa kommunen att bo i enligt tidningen Fokus är i Danderyds kommun norr om Stockholm, och den sämsta är Ljusnarsbergs kommun i Örebro län.
I undersökningen har man jämfört 30 olika faktorer där till exempel arbetslöshet, självmord, anmälda brott och fastighetspriser spelat in var kommunerna placerat sig på listan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista