Terapeut kvar trots relation med patient

Personal på ett behandlingshem i Värmland är mycket kritisk efter att en anmälan inte lett till nån förändring. Anmälan till länsstyrelsen gällde bland annat att det inte fanns nån sjukvårdsutbildad som ansvarade för utdelningen av mediciner. Via hemmet föreståndare fick också länsstyrelsenen veta att en terapeut på behandlingshemmet haft en relation med en patient. Terapeuten är fortfarande kvar, ett och ett halvt år senare.

Det var i januari förra året som relationen mellan terapeuten och patienten uppdagades. Terapeuten blev avstängd från sitt jobb på behandlingshemmet under några månader, men lagom till sommaren kom hon tillbaka till hemmet. Först som vaktmästare, för att sedan gradvis komma tillbaka till sin gamla tjänst som terapeut. - Det ger fel signaler, att man kan göra precis som man vill men ändå få vara kvar, säger en före detta anställd till SR Värmland. Personal har också slutat i protest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".