Daniel Carlsson
Kil

Daniel Carlsson misstänkt för rattfylleri

Daniel Carlsson, rallyföraren som driver ett uppmärksammat projekt för környkterhet, misstänks nu själv för rattfylleri. Han försökte fly till fots när polisen stoppade honom vid en rutinkontroll i Kil på söndagsmorgonen. Han bekräftar själv händelsen i ett pressmeddelande.

”På morgonen söndagen den 22 juni 2008 gjorde jag något som är farligt, dumt oförlåtligt och som helt strider mot min egen övertygelse. Jag körde rattfull.” Så skriver Daniel Carlsson i brevet. Han berättar att han satte sig vid ratten alldeles för tidigt morgonen efter han druckit alkohol.

Rallystjärnan har startat trafiksäkerhetsprojektet KÖRNYKTER.NU, vilket han med omedelbar verkan lämnar allt engagemang i. Han berättar att han fortfarande står för allt i projektet, men att försöka arbeta vidare med det varken känns meningsfullt eller trovärdigt.

Daniel Carlsson uppger att han inte kört rattfull tidigare, aldrig kommer göra det igen och att han kommer ta konsekvenserna av sitt handlande, ”det finns inget försvar för det jag gjort” skriver han.

Han vill inte uttala sig vidare i frågan och tar nu en time out på obestämd tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".