Mordförsök på Hammarö

En 44-årig man är misstänkt för mordförsök som ska ha skett på midsommarafton på Långholmen utanför Hammarö. Mannen ska enligt vittnen ha slagit en annan man minst två gånger i huvudet med en åra när han simmande försökte undkomma 44-åringen.

Anledningen lär enligt åklagaren varit att den misshandlade mannen tidigare suttit i en badtunna tillsammans med sonen till 44-åringen och en kamrat till denne och tagit sonen i skrevet.

Pojkarna blev upprörda, kallade mannen för jävla bög o pedofil och tillkallade pappan. Han förföljde mannen i badtunnan som sprang ut i vattnet, för att simmande komma undan tumultet. Pappan rodde då efter och slog mannen i huvudet med åran. Den misshandlade mannen har förnekat brott och sagt i förhör att han var livrädd och säker på att dö eftersom han inte bottnade, när vittnen till sist kom till undsättning. Han har också i förhör uppgett att orsaken till att han kommit i kontakt med den ene pojken var att han halkade när han skulle kliva ur badtunnan. Pojkarna har ännu inte förhörts av polisen.