Två häktade misstänkta för förberedelse till mord

De två männen, 23 respektive respektive 30 år gamla, greps redan i helgen. Då var de misstänkta för grovt vapenbrott. När de häktades sent på tisdagseftermiddagen hade brottsmisstanken ändrats till föreberedelse till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse.
Häktningsförhandlingen hölls bakom lyckta dörrar i en sal på häktet i Karlstad på begäran av åklagaren Peter Hallgren. Han har dessutom belagt samtliga parter med yppandeförbud. Så vad de två männen egentligen misstänks för att ha gjort vill ingen berätta i nuläget. Varför brottsmisstankarna ändrats sedan de två anhölls vill heller ingen avslöja. Den 30-åriga Karlstadsbon är sen tidigare känd av polisen. Han är tungt kriminellt belastad, har nazistiska sympatier och har bland annat dömts för att ha bränt ner en flyktingförläggning i Säffle för ett tio-tal år sedan. Han släpptes ur fängelse så sent som i mars i år efter att ha avtjänat ett straff för andra grova brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".