La Bohème repeteras på Värmlandsoperan

Repetitionerna av La Bohème pågår för fullt på Värmlandsoperan i Karlstad. En uppsättning av Puccinis världsberömda opera, såsom den aldrig framförts tidigare i Sverige.

För regin står tyske Peter Konwitschny, som redan tidigare har samarbetat med Värmlandsoperan en gång år 2006. Då med Mozarts Cosi fan tutte.
Peter Konwitschny satte upp La Boheme första gången 91 i Leipzig och har sedan dess regisserat operan många gånger. Han säger själv att det är hans tolkning av La Bohème som helt och hållet osentimental, som gör att hans uppsättningar är så efterfrågade världen över.

Enligt hans tolkning så är kärleken omöjlig i en värld som bygger på ekonomi och politik. I vår värld där Gud är pengar. För att kunna älska måste vi lämna den här samhällsstrukturen bakom oss.
- Den här uppsättningen har i alla de länder den varit i löst ut en stark beröring hos publiken, säger Peter Konwitschny.
- Det är en fantastisk effekt som konsten har, att längtan efter kärlek kan bli utlöst av en sådan upplevelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista