Ny studie om hur impotens påverkar livskvalitén

Trots att många män lider av impotens är kunskaperna om hur livskvalitén påverkas hos den drabbade bristfällig. Nu ska en omfattande studie göras, där bla män i Karlstad ska delta.
Cirka en halv miljon svenska män har erektionsproblem. Och imptens är ju ett problem inte bara för den drabbade utan också partnern. Men hur mannen eller förhållandet påverkas av impotens vet man inte riktigt idag. För att råda bot på detta startar nu den största impotensstudien hittills i landet. Och flera allmänläkarmottagningar i Karlstad kommer att delta. Studiens upplägg betecknas som unikt då den täcker in en mängd livskvalitéaspekter samtidigt. Målsättningen är att kunna förbättra situationen för den drabbade och de upp till 5 400 par bara i Karlstad som påverkas. De cirka 700 män som deltar i studien kommer att få ta ett nytt långtidsverkande läkemedel under en 8 veckors period. Därefter kommer de att få svara på en rad frågor om till exempel sexlivet, hur självförtroendet påverkas och hur livssituationen totalt sett har påverkats. Sent i höst ska resultatet från undersökningen presenteras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".