Vinst för Rottneros under första kvartalet

Rottneroskoncernen gjorde en vinst på 15 miljoner kronor under årets första månader. Ett godkänt resultat som dock påverkats negativt av en fallande dollar.
Under det första kvartalet i år var dollarkursen 18 procent lägre i förhållande till den svenska kronan än under hela förra året. För Rottneroskoncernen har det påverkat resultatet med minus 122 miljoner kronor. En del av pengarna har kommt tillbaka eftersom företaget har försäkrat sig mot kraftiga valutasvängningar. Men eftersom 30 procent av fakturorna från Rottneros är dollarbaserade är koncernen i högsta grad beroende av den amerikanska valutan. En del av det negativa med dollarfallet har dock kunnat räddas av att priserna stigit kraftigt under början av året. Summa sumarum ett plus på 15 miljoner under de tre första månaderna i år. 11 miljoner bättre än motsvarande period förra året. Rottneroskoncernen har vid sina anläggningar i Rottneros, Rockhammar, Utansjö, Vallvik och i Spanska Miranda. Koncernen har drygt 850 anställda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".