Problem för företaget som får Degerfors ståljobb

Det företag i Sheffield i England som ska ta över ämnesvalsningen och ett 100-tal jobb från Degerfors har fått ekonomiska bekymmer. Förutom uppsägningar kommer en av de tre anläggningar som skulle ta över arbetet från Degerfors att stängas.
Avesta Sheffiels tilltänkta partner i Sheffield, Corus, har fått gigantiska finansiella problem, enligt Nerikes Allehanda. Igår meddelades att Corus tvingas göra sig av med 1 150 anställda och en av de anläggningar som skulle ta över valsningen från Degerfors kommer att stängas. - Flyttningen inte kommer att fungera när valsningen ska göras på de tre enheter som beålls, menar Metallklubbens ordförande Bjarne Rasmussen Planen är att stålverket i Degerfors ska stängas i september och i slutet av året ska sen ämnesvalsningen flyttas till England. Och tanken var att just krisdrabbade Corus, på sin anläggning i Stocksbridge, skulle utföra valsningen som ett legoarbete. Nu stängs den anläggningen. Metall i Degerfors menar att det inte kommer att fungera att flytta ämnesvalsningen i det läget och har ärför krävt att en ny utredning görs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".