Skarp kritik mot Värmlands nya landshövding

Nu kommer skarp moderat kritik mot landshövding Kerstin Wallin. Anledningen är att landshövdingen igår deltog i socialdemokratiska första majmanifestationer. Därmed visade hon sina partisympatier på ett sätt som är alltför tydligt för en landshövding, tycker moderaterna Anders Knape,kommunalråd i Karlstad och Catarina Segersten-Larsson, landstingsråd.
- Jag tycker det är exempellöst, säger Anders Knape till Radio Värmland. Samma dag som man blir utnämnd till landshövding får man lägga sina partipolitiska sympatier på hyllan. Man ska representera hela länet. Enligt Knape har något liknande inte förekommit tidigare. Han tycker att Kerstin Wallins trovärdighet är borta. Catarina Segersten Larsson tycker att Kerstin Wallin är i sin fulla rätt att visa sitt partimedlemskap, men är förvånad att Wallin väljer att göra det så tydligt. - De flesta landshövdingar brukar välja att tona ner den partipolitiska sidan av sitt engagemang, just för att markera att man står över politiken, säger Segersten-Larsson. Redan i december fick Kerstin Wallin kritik sedan hon valt att besöka socialdemokraterna på ett av sina första besök i Karlstad sedan utnämningen. Då tillbakavisade hon kritiken och tyckte att besöket skulle ses som ett led i hennes arbete med att knyta kontakter i länet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".