Fler misstankar mot bombmännen i Karlstad

De två nazister som häktats av Karlstads tingsrätt efter ett bombfynd hemma hos en av männen misstänks också för inblandning i flera bombdåd i norra Sverige.
Enligt Dagens Nyheter ska åtminstone 23-åringen höras om bombattentatet utanför en restaurang i Åre i februari och om en bomb i Östersund, en sprängning som fungerade som avledningsmanöver vid ett bankrån. Polisen misstänker även kopplingar till splitterbomben utanför Umeå tingsrätt, ett dåd som dödade en person. Männen sitter häktade misstänkta för förberedelse till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse, efter upptäckten av en kraftfull splitterbomb i 30-åringens lägenhet i Karlstad. Uppgiften att säkerhetspolisen informerat polismannen Greger Wahlgren att han nu sannolikt skulle ha varit måltavlan dementeras av honom själv. Greger Wahlgren har på Brottsförebyggande centrum i Karlstad länge arbetat mot nazistisk brottslighet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".