pappersmassafabrik i Aracruz i Brasilien
Karlstad

Ännu en stororder till Metso

Metso-koncernen har fått ytterligare en stororder. Företaget har fått ansvaret att bygga världens största massalinje i Brasilien. Ordervärdet är 3,8 miljarder kronor.

- Det är oerhört roligt, säger Erik Kornfeld, platschef på Metso Fiber i Karlstad.
- Det visar att Metso Paper nu är en helhetsleverantör till pappers- och massaindustrin. Vi kan leverera hela massabruk.

Och det är ett resultat av att Metso Paper i december 2006 köpte upp Kvaerner Pulping och därmed fick tillgång till hela produktionskedjan.

Och enligt platschefen Erik Kornfeld är det därför som företaget nu kan konkurrera så hårt på marknaden att det ror hem storordar som den här i Brasilien där världens största massalinje nu ska byggas, 2 och en halv gånger så stor som Skoghall. En order värd 3,8 miljarder kronor.
- Vi kommer förmodligen inte att nyanställa folk, men det ger en tryggad sysselsättning för de som redan är anställda, säger Erik Kornfeld. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista