Torsby

Utställning om Erling Ärlingsson invigs

På söndag visas på Sahlströmsgården i Utterbyn norr om Torsby, en av de största utställningarna någonsin med verk av den värmländske konstnären Erling Ärlingsson.

I samband med utställningen presenterar sig också den nybildade föreningen Sahlströmsgårdens vänner. Där är Bengt Johansson ordförande:
- Syftet är att värna, främja och utveckla kunskap och kännedom om Sahlströmsgården, säger Bengt Johansson.
Sahlströmsgårdens vänner, som bildades officiellt i våras har idag 322 medlemmar. Föreningen presenteras på söndag samtidigt som Sahlströmsgården visar en av de största samlingarna någonsin av den värmländska konstnären Erling Ärlingsson, som föddes i Kil och levde mellan 1904 och 1983. På väggarna i stalleriet kan man på söndag och minst en månad framåt se ett femtiotal målningar med motiv från nordvärmland och Paris.
- Det är ju en underbar målare tycker jag, säger Bengt Sahlström. Vi har ett stort material med brev, dagböcker och annat och mycket har aldrig tidigare visats för allmänheten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista