KARLSTAD

Naturskyddsföreningen kritiserar svensk klimatpolitik

Svenska naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson, från Karlstad, riktar hård kritik mot den svenska klimatpolitiken. Han är också mycket kritisk mot att Karlstads kommun fortsätter att bygga bostäder nära vattnet.

Mikael Karlsson medverkade vid ett möte i Karlstad i går där politiker, tjänstemän och näringslivsrepresensentanter samlats för att diskutera klimatfrågor. Mikael Karlsson säger att det är rimligt med en 40 procentig minskning av koldioxidutsläppen fram till år 2020 och för att det ska kunna bli verklighet krävs det att industrins utsläpp minskar och att skatterna höjs för de transportslag som idag inte betalar för sina miljökostnader. När det gäller hur klimatarbetet drivs i Värmland tycker Mikael Karlsson att det i och för sig finns flera goda exempel, men han tycker också att Karlstads kommun har fattat beslut som går i fel riktning. Han anser att kommunen nonchalerar larmrapporterna om kommande översvämningar genom att fortsätta bygga bostäder nära vattnet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista